Kindercoach

KINDERCOACH 

Problemen zijn er om opgelost te worden en als kindercoach help ik daarmee. Ik los het probleem niet op, dat mag het kind zelf doen en dat geeft zelfvertrouwen. Wat ik wel doe, is samen met het kind bedenken wat er wel goed gaat, zodat het kind deze kwaliteiten kan gebruiken bij het zelf zoeken naar een oplossing. Bij de begeleiding ga ik uit van de kwaliteiten, talenten en mogelijkheden van het kind.  Weten waar je goed in bent, gebruik maken van jouw sterke kanten. Dat maakt een kind sterker, weerbaarder en geeft het zelfvertrouwen! Dit alles bij elkaar heet oplossingsgericht werken. Tijdens het coachen maak ik gebruik van verschillende methodes.

  • Een kindercoach ondersteunt en begeleidt het kind in het zoeken naar een oplossing voor het probleem.
  • De kindercoach kenmerkt zich door een oplossingsgerichte aanpak vanuit het hier en nu.
  • De kindercoach loopt als het ware even mee en geeft tips  voor de gewenste oplossingsrichting. Het kind krijgt hierdoor een succeservaring bij het zelf oplossen van een probleem.

3 reacties op “Kindercoach

  1. Op school gaat het een stuk beter horen we van de juf, het lezen en het bij de les zijn gaan nu goed. Erg fijn om zulke berichten van de school nu te mogen horen. We gaan nog even door bij je Jeannette zodat we nog betere resultaten gaan boeken.

  2. Als een bang vogeltje kwam onze dochter de eerste keer binnen bij Jeannette. Nu een tijdje verder zegt ze wat ze wil zeggen. Echt heerlijk dat de onzekerheid weg is en dat onze dochter op nieuwe dingen af durft te stappen. Jeannette bedankt voor de fijne behandeling.

  3. Wat vergeet je toch snel hoe erg alles was, maar wat heerlijk om er even weer bij stil te gaan hoe goed het gaat. Vorig jaar moesten we elke woord overdenken wat en hoe we iets tegen ons kind moesten zeggen. En nu kan hij gewoon zeggen wat er is zonder te ontploffen. We hebben zelfs een heerlijke vakantie gehad waar we echt konden ontspannen. Dat hadden we in jaren al niet meer. Het hoefde niet allemaal meer op zijn manier. We hoefden ons niet in allerlei bochten te buigen om het hem maar weer voor je gevoel naar de zin te maken.
    Wat een ander leven hebben we en wat zijn we jou dankbaar. Wij zijn erg blij met je en sturen graag mensen naar je toe. We gunnen iedereen deze coaching en therapie.