Wie ben ik

Ik ben Jeannette Schuil- de Groot en heb 14 jaar in het basisonderwijs voor de klas gestaan.

Jeannette_Schuil - de GrootHet was voor mij een uitdaging om er voor te zorgen dat elk kind in de klas op zijn of haar eigen niveau mocht werken en hiermee gelukkig was.

Vanuit deze uitdaging ben ik de opleiding RT (remedial teacher) gaan doen,hierdoor kon ik de kinderen nog beter begeleiden bij het leren.

Desondanks merkte ik, dat er  nog steeds verschillende kinderen niet lekker in hun vel zaten. De ene was snel boos en de andere was heel stilletjes. Als kinderen sociaal emotioneel niet lekker in hun vel zitten, kunnen ze met het leren blokkeren. Hier wilde ik meer van weten, vandaar dat ik de erkende post HBO opleiding kindercoach ging volgen. Op de opleiding leerde ik om kinderen te coachen op sociaal-emotioneel gebied, geweldig!

Deze opleiding gaf mij de kennis en vaardigheden om kinderen goed te kunnen begeleiden. Het geeft mij veel energie om kinderen op de juiste manier te mogen ondersteunen, hierdoor heb ik mijn eigen praktijk opgezet. Maar uitgeleerd ben ik nooit daarom volg ik met enige regelmaat een cursus of opleiding om mijn kennis te vergroten.

Als specialisatie heb ik een opleiding voor leerproblemen gedaan en ik ben een gecertificeerde Kies(kinderen in echtscheiding)-coach. Voor een uitgebreide uitleg hierover verwijs ik u graag naar het kopje Wat ik doe met coaching.

Andere opleidingen/cursussen die ik gevolgd heb zijn:

  • Rots- en watertrainer
  • 2015-2016 post HBO jaaropleiding reflextherapie, hiermee kan ik leer- en gedragproblemen bij de basis aanpakken op neurologisch gebied
  • 2016 FON visuele training

Voor mijn praktijk heb ik als symbool voor een speelse fleurige giraf gekozen, omdat ik hier veel van mezelf in herken. Een vrolijke warme kleur staat voor mijn positieve instelling wat tevens terug te vinden is in het oplossingsgericht werken. Ook houd ik er van om af en toe even lekker te lachen tijdens het coachen. En speels omdat ik graag op een speelse creatieve manier met kinderen werk. Verder heeft een giraf een lange nek, waardoor ik veel kan zien/observeren. En wat ik heel belangrijk vind, een giraf heeft oren gericht op de ander. Dit betekent dat ik heel goed kan luisteren. U kunt met uw verhaal bij mij terecht en samen gaan we kijken hoe uw kind weer lekker in zijn vel kan komen te zitten

ik hoef een kind niet te veranderen, ik wijs hem slechts de weg.