Counseling

Wat ik zoal voor u en uw kind kan betekenen:

Counseling:

Dit is een kortdurende vorm van psychosociale begeleiding. Psychosociale problemen zijn een combinatie van psychische en of sociale problemen die tot lichamelijke klachten kunnen leiden. Als je kind (of jezelf) veel last heeft van hoofdpijn, buikpijn, vermoeidheid, volhoofd hebben of je niet kunnen concentreren ,dan gaan we kijken welk onderliggend probleem hier mee te maken heeft. Zo pakken we de oorzaak aan en van daaruit kom je (of je kind) weer in balans. Dat kan bijvoorbeeld door het oplossen van problemen, vinden van antwoorden en/of ontwikkelen van bepaalde inzichten of sociale vaardigheden ontwikkelen van de cliënt.

 

Scheiding verwerken( KIES: kinderen in echtscheiding situaties) Een scheiding door maken kan voor u en uw kind een moeilijke periode zijn. In deze periode waar meestal veel emotie bij komt kijken is het soms  fijn als er iemand even met uw kind mee loopt. Hoe goed u ook uw best doet of heeft gedaan, praten met een counselor kan een hele opluchting zijn. Als counselor leer ik kinderen  de scheiding beter te begrijpen, te verwoorden wat de scheiding voor hen betekent en hun vragen en angsten te uiten. Het hulpprogramma besteedt aandacht aan de belangrijkste gevolgen die impact hebben op uw kind. Tevens leer ik ze in het traject om te  communiceren met “ik-boodschappen” om zo om te gaan met conflicten. Het traject draagt bij aan gedragsverandering van kind en ouder en een positief zelfbeeld, zelfvertrouwen en manieren om gevoelens te uiten in een veilige sfeer.  De kinderen leren om te  gaan met gedachten die ze hebben over de scheiding zoals: Het is mijn schuld of ik kan zorgen dat mijn ouders weer gelukkig worden”. Bij dit traject staat ieders persoonlijke verhaal voorop. Uw kind kan het  programma  zowel in  groepsverband als individueel volgen. De methode die ik hier gebruik is onderzocht door de universiteit Utrecht.

 

ROTS EN WATER TRAINER (sociale weerbaarheidstraining) Als uw kind onzeker is, verlegen, gepest wordt of juist de pester is, dan kan een weerbaarheidstraining wat voor uw kind zijn. De weerbaarheidstraining wordt in kleine groepjes aangeboden zodat het lekker veilig is. Het uitgangspunt van de training is om elk kind in zijn /haar eigen kracht te zetten, en die sociale vaardigheden aan te leren die het kind nodig heeft om zich binnen zijn omgeving veilig te voelen om zo als mens te kunnen groeien. Ze leren zich onafhankelijk op te stellen(rots) en eigen keuzes te maken, maar ook leren ze hoe met anderen samen te werken, spelen en leven(water). Afhankelijk van de situatie zal voor Rots- of Waterhouding moeten worden gekozen. De training wordt op een leuke actieve en speelse manier gebracht. Eventueel kan de training ook individueel aangeboden worden.

 

FAALANGST TRAINING Is uw kind onzeker en bang om fouten te maken of klapt uw kind dicht tijdens toetsen, dan is de faalangst training wellicht iets voor uw kind. In de training leert uw kind dat fouten maken erbij hoort. Uw kind leert door counseling omgaan met gevoelens, gedachten en welk gedrag hier bij hoort. Hoe eerder uw kind geholpen wordt hoe sneller het resultaat zichtbaar is.

20 reacties op “Counseling

 1. Onze zoon van vijf jaar kan na een paar keer bij Kindercoachbedum te zijn geweest ineens klimmen! Hij geniet van de speeltuin, heerlijk om te zien. Het is in positieve zin een ander jongetje geworden

 2. We hoorden van andere ouders dat we eens naar Kindercoachbedum moesten gaan met onze zoon. Hij was erg snel boos en plaste nog regelmatig in zijn broek. Nu zijn we een paar keer geweest en we hebben al een veel ontspannener jongetje in huis. Super dat de therapie al zo snel een resultaat laat zien. Wij gaan zeker door

 3. Jeannette, we willen je super bedanken voor de therapie die je aan onze zoon
  hebt gegeven. Het is ongelovelijk hoe onze zoon door jou positief is
  veranderd!!
  Eerlijk gezegd wisten wij niet meer hoe we met onze zoon om moesten gaan.
  Hij was vaak boos en bepaalde de sfeer thuis. Iedereen liep op eieren. Toen
  we bij jou kwamen hadden we eindelijk iemand gevonden die ons begreep. En
  binnen een paar keer zagen wij onze zoon al veranderen, we konden onze ogen
  niet geloven!!
  Nogmaals heel hartelijk dank! Onze zoon vond het erg prettig om bij jou te
  komen.

 4. We waren door iemand getipt om naar Kindercoachbedum te gaan. Onze zoon wou niet meer naar school, had steeds ruzie en het leren wou ook niet. Hij voelde zich bij jou meteen begrepen. Wou alles wel doen wat jij zei, geweldig om te zien. En het had effect. Hij riep vaak Jeannette gelooft in mij, ik kan het. En dan zien we nu heel goed. Hij ligt weer lekker in de groep en het leren gaat enorm vooruit.

 5. Onze dochter was een heel verlegen meisje die eigenlijk niks durfde. Om eerlijk te zijn werden wij er gek van. We zagen het allemaal niet meer zitten tot we bij jou kwamen. Jij was degene die ons begreep en ons weer tips en energie gaf zodat we de draad weer op konden pakken en niet meer alleen in de negatieve spiraal zaten. Onze dochter gaat echt super vooruit, we staan echt versteld. We dachten dat willen we toch delen op je site. We gaan nog even door maar hebben er nu weer alle vertrouwen in

 6. Bedankt dat je onze dochter in een korte tijd zelfvertrouwen hebt gegeven. Ze vond het altijd erg leuk om naar jou toe te gaan, de gesprekken en spelletjes, maar ook de lieve hond waren de hoogte punten. En zoals ze zei, mama Jeannette is lief, ik ga haar missen en je kunt heerlijk met haar lachen.

 7. Oh wat gaan we je gesprekken, adviezen en gezelligheid missen, maar wat heb je ons gezin enorm geholpen. Niks was te veel en je ging er elke keer weer opnieuw voor. Onze dank, wat je ook weet is groot, maar we wilden het hier toch ook neerzetten. Jij bent een rustig persoon waar je makkelijk mee kunt praten. We voelden ons meteen thuis. Ook was er ondanks alles ook altijd wel even tijd voor een heerlijk ontspanning en een lach.

 8. Jeannette wat ben ik blij dat ik als oudere vrouw bij jou mocht komen. Ik genoot elke keer van de gesprekken die we gehad hebben. Jij bracht weer licht en vrolijkheid in mijn leven. Ik heb je al heel vaak bedankt, maar je weet hoe groot mijn dank is!
  Mocht ik ooit weer mij even niet lekker voelen, dan kom ik weer bij jou.
  Vriendelijke groet (73 jaar, toch leuk voor een kindercoach haha)

 9. Van een boos meisje die niet met de scheiding om kon gaan, maakte jij weer een open en vrolijk meisje. Ook op school gaat het nu heel goed, ze uit zich en kan gewoon vertellen als haar iets dwars zit. Ze hoeft nu niet meer boos te worden. Het bos bloemen die ze niet aan je wou geven zegt ons genoeg. Ze wil je niet missen, jullie hadden een heerlijke klik. Mocht er ooit weer wat zijn, dan weten we je te vinden!

 10. Wat zijn wij blij dat we jou hebben leren kennen. Jeannette is een therapeut met veel kennis. Onze zoon was eerst heel klungelig, was eigenlijk te moe om de dag door te komen. En nu staat hij springlevend in de wereld, geniet en is ontspannend.

  Top wij zijn je dankbaar.

 11. Jeannette wat vond ik je gesprekken altijd fijn, je kon alles verklaren en gaf mij als volwassen man weer een positieve kijk op het leven. Toen ik bij je kwam zat ik in een zware burn-out. Door jou heb ik mijzelf leren kennen.

  Wel grappig voor mijn gezin dat ik naar de kindercoach ging. Ik kwam altijd met plezier naar je toe en ging met veel energie weer terug.

  Bedankt Dijk

 12. Wat fijn dat je onze zoon zo ver hebt laten groeien. Hij is nu droog overdag en geniet op school. Eerder was hij om niks boos en wij en de juffen wisten niet hoe te handelen. Dank je wel Jeannette voor alle begeleiding en meelevendheid. Je stond altijd weer voor ons klaar en onze zoon wil eigenlijk nog niet stoppen, het was veel te leuk! En de hond Russul gaan we zeker missen.

  Groet familie Meijer

 13. Mijn dochter was thuis heel veel boos, het was echt niet meer leuk. Zij begreep mij niet en ik haar niet. Gelukkig kon jij helpen en gaat het nu goed met ons. Super bedankt, we zijn je erg dankbaar.

  Je ben lekker nuchter en begreep ons meteen.

 14. Jeannette bedankt dat je mij zo goed hebt geholpen. Ik vond het heel fijn om met je te praten en dat je mij altijd weer aan het denken ging zetten. Het was altijd gezellig, bij jou kon ik mijzelf zijn. Ik voel mij nu een stuk sterker, ik kan gewoon alles met je bespreken! Als ik weer een keer een dipje krijg dan kom ik weer.

 15. Jeannette we waren al bij je geweest met onze dochter, met zeer goede resultaten. We hadden niet bedacht dat onze zoon ook moest, totdat hij in groep 3 kwam en helemaal blokkeerde. Elke ochtend was een drama, hij wou niet naar school, wij te laat op ons werk, kortom allemaal stress in huis. In nood hebben we jou gebeld en wat waren wij gelukkig dat jij ons kon helpen. En nu hebben we weer rust in ons gezin! En onze zoon gaat weer met plezier naar school. Super bedankt maar weer. Jij gaat nog veel kinderen en ouders helpen. En het mooie is, het is altijd heel ontspannend bij jou en overal weet je wel een antwoord op. Kortom gewoon top.

 16. Wat een mooi begin van het jaar dat we de therapie bij jou kunnen afsluiten. Je hebt onze dochter en ons heel goed begeleid. We willen je bedanken voor het zeer prettig contact en dat je altijd voor ons klaar stond. Onze dochter is in alle opzichten gegroeid en kan het nu zelf aan.

  Ze vond het altijd een feestje om naar jou toe te gaan.

  Nogmaals bedankt en mocht er ooit weer eens iets zijn dan weten we je te vinden op het mooie nieuwe plekje! Succes met de verbouwing.

 17. Jeannette hartelijk dank dat je onze dochter zo goed hebt geholpen. Ze was overal bang voor, veel buik- en hoofdpijn. En nu is het een heerlijke meid die gewoon overal van kan genieten. Wij en zij vonden het altijd leuk om naar je toe te gaan.

  Bedankt en succes met alle kinderen en volwassenen die je nog mag helpen.

  Familie Bol

 18. Jeannette bedankt voor de goede zorgen en het herstel. Door jou gesprekken en massages ben ik er veel sneller weer gekomen. Ik zat diep in de burn-out, maar jij wist steeds weer wat ik nodig had. Je gesprekken waren zeer verhelderend en erg fijn.

  Alex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*